Field of flowers

Pollen en hooikoorts

Van zodra in de lente de zon begint te schijnen, steekt de hooikoorts, ofwel pollenallergie, bij ongeveer 20% mensen de kop weer op. Pollen van bomen planten en grassen bezorgen je letterlijk de lentekriebels.

Wat is hooikoorts precies?

Hooikoorts is een allergie voor het stuifmeel van grassen, bomen en planten die in bloei staan. Dit stuifmeel, ook wel pollen genoemd, zweeft door de lucht en zorgt bij aanraking voor irritatie van de neus, ogen, mond en luchtwegen. 

De bloeiperiode van de grassen, bomen en planten waar je allergisch voor bent bepalen wanneer jij last kan hebben van de symptomen van hooikoorts. De meeste soorten bloeien tussen februari en september. Wil je weten wanneer de grassen, planten of bomen bloeien die hooikoortsklachten veroorzaken? Bekijk dan onderaan de pollenkalender of volg onze agenda waarin ze ook opgenomen zijn.

Hooikoortsklachten verlichten of voorkomen

De klachten van hooikoorts kunnen gelukkig verlicht of zelfs voorkomen worden als je er op tijd bij bent. Neem contact met ons op of vraag om specifiek advies in onze winkel.

Winkelwagen
Scroll naar boven