BeeGrate

Honing en Koninginnebrij

Honingsoorten

Honing is een bijzondere Kracht en Wonder van de Natuur. Een eeuwenoude kostbare natuurvoeding, die veel respect verdient! Een overrijke bron die een basis vormt voor het hernieuwen van je energie, je weerstandsvermogen en je lichaamsreserves!

De meeste honingsoorten waarover Sol et Vita beschikt zijn honingen van enkelvoudige bloesems.
Dit wil zeggen dat de bijenkorven geplaatst worden in zeer uitgestrekte zones waar slechts één plantensoort groeit. Om hierbij de beste keuze van honing te kunnen aanbieden, dienen de honingkorven diep in deze zone te worden opgesteld. Om deze kwaliteitsoptie te bereiken dienen we werkelijk de wereld rond te gaan. 

Bijkomende kwaliteiten van honingsoorten worden zo uiteraard ook bepaald door de eigenschappen die elke plant afzonderlijk bezit. Bij Sol et Vita bieden we onderstaande eigen honingsoorten aan in ons gamma. Wil je meer weten over honing, lees dan verder bij onze Tips & Weetjes.

Boshoning

 • Dennenhoning:
  BestelVast/vloeibaar, krachtige honing, bevat 3 x zoveel ijzer als runderlever en 10 x zoveel als spinazie, rijk aan mangaan, voor de luchtwegen die diep taaie slijmen losmaakt, water afdrijvend.
 • Berghoning:
  BestelVloeibare eerder bruine honing met een ietwat sterkere smaak, van bloeiende bomen die in bergen voorkomen, aanbevolen als remedie tegen verkoudheden of een beginnende griep.
 • Eucalyptus:
  BestelVast of vloeibaar, de meest gekozen honing voor de winter, donker dus rijk aan voedingsstoffen. Goed voor keel en stembanden met zijn ontsmettende werking.
 • Linde:
  BestelEen vaste (= smeerbare) honing met het typische subtiele aroma van de lindebloesems, rustgevend, zweetdrijvend , geschikt bij griep en koortsige infecties,  lage G.I.
 • Acaciahoning:
  BestelDé honing die prof. Bouts aan iedereen aanraadde, jong en oud, sportief of niet, zelfs aan diabetici type 2 tot in matige graad van ernst; spaart met zijn lage G.I. de bloedsuikerspiegel. Zeer neutraal van smaak, goed tegen bloedingen, stimuleert de galwerking en is rijk aan mangaan.

Uit het Middellandse Zeegebied …

 • Oranjebloesem:
  BestelVaste honing, zacht van smaak en rustgevend, rijk aan Vitamine B, lage G.I.
 • Rozemarijn:
  BestelVaste honing met een typische geur en smaak, maar toch nog zacht; ter ondersteuning van het zenuwstelsel en spijsvertering bevorderend, versterkt het organisme, stimuleert de doorbloeding van hoofd en uiteinden (winterhanden,…) en de werking van de spijsvertering, vooral lever en gal.
 • Tijmhoning:
  BestelVast of vloeibaar, sterke geur, zeer ontsmettend en slijmoplossend voor de luchtwegen, het zal je strottenhoofd en je bronchiën verlichten, wordt gebruikt voor wondgenezing, lage G.I.
 • Zonnebloem:
  BestelVaste honing uit Zuid-Frankrijk, zachte smaak, ondersteunt de lever en stofwisseling.       

Andere vaste waarden …

 • Wildebloesem:
  BestelVaste honing, rijk aan voedingsstoffen, sterker van smaak (maar zachter dan den, eucalyptus of tijm). Heeft een rustgevende werking.
 • Acacia + Klaver:
  BestelZeer zachte crèmige honing, waarbij de acacia langdurig zijn energie afgeeft en de klaver juist snel de nodige kickstart geeft.
 • Yucatanhoning:
  BestelHoning uit het schiereiland in het Oosten van Mexico. De honing wordt gemaakt uit nectar van de wilde bloemen. Ze geven een beetje meer aroma, doch zonder zijn smaak op te dringen aan uw thee, koffie,… Heel rijk aan zonne-energie!
 • Amandelbloesemhoning:
  BestelHeeft een unieke, typische smaak en aroma, een sensatie. Boordevol vitaminen en mineralen, goede werking bij huid- en (brand)wondverzorging, luchtwegklachten enz…
 • Multiflorahoning:
  BestelZowel vloeibaar als vast, een heel zachte prijs en  afkomstig van verscheidene bloesems met een heel zachte smaak!
 • Sinaasappelbloesemhoning:
  BestelEveneens een vloeibare honing, met een subtiel aroma én een lage G.I., perfect als zoetmiddel voor alles dus! Daarnaast is hij rijk aan vit B. Hij bevordert de groei van kinderen. Werkt rustgevend en bevordert de spijsvertering.
 • Lavendelhoning:
  BestelEen vrij forse, kruidige smaak, werkt kalmerend en heeft een gunstige werking op de nachtrust, ook goed tegen migraine. Veel van onze honingen zijn afkomstig uit uitgestrekte wilde bossen zonder vervuiling. Bij een gekweekte bloesem zoals lavendel is het echter het beste als deze gegarandeerd niet besproeid wordt en de bijen op hun eigen honing mogen overwinteren.
 • Manukahoning:
  BestelDe meest ontsmettende honing, dadelijk voelbaar bij het smelten in de keel. Ook goed voor maagontstekingen.  BIO én wild, van de bloesems van de tea tree struik in de uitgestrekte heuvels van Nieuw-Zeeland.
 • Woudhoning:
  BestelEen vloeibare honing op basis van honingdauw, donker van kleur en aangenaam van smaak. Hij zorgt voor een goede bloedsomloop, is effectief bij niergruis en goed voor onze luchtwegen. Vooral rijk aan mineralen, vitaminen, enzymen en antioxidanten.
 • Korianderhoning:
  BestelHet is een vloeibare lekkere honing met een zachte smaak! Hij heeft een gunstige werking op maag- en darmklachten. Zo helpt hij tegen een opgeblazen gevoel en winderigheid, maar bevordert tevens de eetlust en spijsvertering. Anti-reumatische werking en verlicht bij gewrichtspijnen.
 • Kastanjehoning:
  BestelBij vermoeidheid, helpt de goede bloedsomloop en stabiel hartritme, helpt de bloeddruk reguleren.
 • Koolzaadhoning:
  BestelZeer zachte smaak, goed voor de luchtwegen, vocht afdrijvend en sterk reinigende functie.

Koninginnebrij

De koninginnebrij naar recept van Paul Bouts is letterlijk legendarisch. Wielrenner Frans Verbeek won zijn eerste koersen nadat hij van de professor advies had gekregen over ademhalingsoefeningen, vitamines en het nemen van de koninginnebrij.

Later kwamen Eddy Merckx en zijn hele ploeg om koninginnebrij voor de Ronde van Frankrijk. Ook vevlogen namen zoals Gaston Roelants, Paul Van Himst en Felice Gimondi passeerden doorheen de jaren langs Sol et Vita voor advies en ondersteuning met supplementen en de koninginnebrij.

Het is een natuurlijke versterker die geproduceerd wordt door de werksterbijen als voedsel voor de larven die bestemd zijn om koningin te worden. Het heeft verschillende therapeutische eigenschappen o.a. ten dienste van je fysieke en mentale prestatievermogen en je bloedcirculatie. Het is uitermate geschikt voor het behoud van een goede gezondheid en evenwicht in het menselijke organisme.

BestelWil je meer weten over koninginnenbrij, lees dan verder bij onze Tips & Weetjes. Bestellen kan in onze webshop of in onze winkel.

Winkelwagen
Scroll naar boven