Rode Rijst

Hoe werkt rode rijst?

Duidelijkheid rond rode rijst. Wij spreken hier enkel over rode gistrijst in een kwaliteitsproduct zoals Red Yeast Rice platinum, verkregen door een traditionele natuurlijke fermentatie, dat voldoet aan alle vereiste kwaliteitsnormen.

Vele mensen denken dat een kwaliteitsvolle rode rijst gevaarlijk is omdat het statines (medicijnen) bevat. Nochtans bestaat rode rijst al eeuwen en het dankt zijn cholesterolverlagende werking aan een natuurlijke synergie van inhoudsstoffen (vooral voor de LDL cholesterol). Eén daarvan en waarschijnlijk de meest werkzame, is monacoline K (een natuurlijke substantie die zich ook in onder meer oesterzwammen bevindt). De farmaceutische wereld heeft deze stof geïsoleerd, gekopieerd en is deze vervolgens in hogere dosissen gaan toedienen. Zo is de eerste statine geboren. Vervolgens werden daarvan veel synthetische afgeleiden gemaakt. Je kan dus het ene niet met het andere vergelijken. De natuurlijke rode rijst staat in schril contrast met de statines die één synthetische en totaal geïsoleerde substantie vertegenwoordigen en die nog maar een paar decennia bestaan en waarvan al veel potentiële nevenwerkingen beschreven zijn.

Verder bevat rode rijst ook fytosterolen (remmen de opname van cholesterol), saponinen (verhogen afscheiding van cholesterol via gal), mono-onverzadigde vetzuren en isoflavonen.

Dit product bevat Co-enzym Q10. Dit zorgt voor een snellere opname van rode rijst in de cellen.

Is rode rijst veilig?

Naredi (Belgische Federatie van de Handel en Nijverheid in Natuur-, Reform- en Dieetwaren) heeft recent een onderzoek gedaan naar de kwaliteit en de veiligheid van de rode gist rijst op aanvraag van onze minister De Block. De afwezigheid van ernstige nevenwerkingen is daarbij bewezen.

Sommigen onder ons werden dan ook onterecht opgeschrikt, eerder dit jaar, door bepaalde berichtgevingen in de media als zou dit voedingssupplement niet veilig zijn. Trouwens het zeer kritische Europese Voedselagentschap (EFSA) heeft gefermenteerde rode rijst gescreend en twee conclusies getrokken uit de ons door de reguliere geneeskunde opgelegde gouden standaard van “dubbel blind placebogecontroleerde studies”:

  • Het draagt inderdaad bij tot het verlagen van het cholesterolgehalte
  • Het is veilig: niet meer nevenwerkingen in vergelijking met de mensen die een placebopil kregen en geen stijging van spier- en leverenzymen (die zouden wijzen op schade) en ook niet op de nieren.

Een ander alternatief voor het verlagen van het cholesterolgehalte is PU ERH THEE. Het is een speciale rode thee, genoemd naar de stad Pu Erh in het zuiden van China. Hier wordt het dan ook als gezondheidselixir gezien, welk voor vele gezondheidsproblemen een heilzame werking heeft zoals: een afslankende werking, het zuiveren van darmen en bloed, de cholesterol verlagen, het immuunsysteem versterken.

Deze Chinese Thee is rijk aan natuurlijke stoffen (polyfenolen, bitterstoffen, vitaminen, mineralen en antioxidanten) die de spijsvertering en de darmwerking stimuleren en het hongergevoel verminderen. Pu Erh Thee bevat tevens saponinen die voedingsvetten verbranden en lichaamsvetten omzetten in energie. Dit voorkomt niet alleen de vorming van nieuw vetweefsel, maar zorgt bovendien voor een snelle afname van het reeds gevormde vetweefsel, meer bepaald op de heupen, billen, buik en dijen, daar waar de hardnekkigste vetten zich nestelen.

Het onderzoek in het St.Antoine Hospital heeft aangetoond, dat Pu Erh Thee een cholesterol verlagende werking heeft. Het drinken van een drietal koppen per dag kan, in één maand leiden tot een afname van 13% in het bloed. Ook de triglyceriden en urinezuurwaarden in het bloed worden verlaagd. Pu Erh thee blokkeert bepaalde enzymen in ons lichaam en verhindert zo dat vetten uit onze voeding kunnen opgenomen worden, waardoor onze cholesterol daalt.

Winkelwagen
Scroll naar boven