Bescherming in de winter

De herfst is het ideale moment om uw weerstand te versterken

Viraloé is een sterk werkend product voor de winterkwalen door de natuurlijke synergetische werking van pompelmoespittenextract (hiervoor uitgebreid beschreven), propolis en aloë vera.

Propolis is bij ons reeds vele jaren gekend. Het werd zelfs door de Egyptenaren gebruikt omwille van medicinale en genezende krachten. Het is een harsachtige, gomachtige, balsemachtige substantie met kleverige consistentie, die door de bijen uit bepaalde delen (voornamelijk knoppen en schors) van planten en bomen wordt gehaald en naar hun bijenkorf gebracht. Daar worden ze vermengd (met was en speeksel). Het wordt vooral toegepast voor aandoeningen van neus, keel en oor. Ook voor mondverzorging en algemene infecties of ontstekingen op voorwaarde dat men niet allergisch is voor propolis.

De andere bestanddelen van viraloé. Verder is er nog de heilzame werking van aloë vera. Deze geeft zeer goede resultaten voor mond- en tandverzorging. Ook op gebied van infectie en ontsteking en dus ook voor tandvlees, aften, mondzweren, koortsblaasjes op de lippen of in de mond, abcessen, enz … Het helpt zeer goed bij ademhalingsziekten door zijn bacteriedodende, antiseptische en pijnstillende eigenschappen. Aloë gaat de virussen te lijf en stimuleert het assimilatieproces dat bij griep vaak wordt geblokkeerd. Ook op de keel heeft het een verzachtende werking.Verder is er nog in kleine mate aan toegevoegd:

  • Tym: Goed voor de luchtwegen
  • Salie: Doeltreffend tegen keelpijn door de combinatie van antiseptisch, kalmerend en adstringerende eigenschappen. Ook bij aften.
  • Grove den: Als thee is het antiseptisch voor de longen en als essentiële olie goed bij moeizame ademhaling, dus ook bij astma en bronchitis. Het kan ook helpen bij bepaalde spijsverteringsproblemen.
  • Grote weegbree: Helpt tegen bloedingen van de urinewegen en is water afdrijvend.
  • Eucalyptus: Is een krachtig antisepticum en werkt sterk slijmoplossend dus goed bij behandeling van verkoudheid, hoest en keelpijn. Ook bij longinfecties, bronchitis en ontstekingen, zelfs bij longontsteking en andere longaandoeningen.
  • Echinacea (rode zonnehoed): Komt uit Noord-Amerika en is reeds lang gekend voor zijn antibiotische, antibacteriële en antivirale eigenschappen.

Sommige bestanddelen stimuleren het immuunsysteem van het organisme bij bacteriële of virale aanvallen van buitenaf. Dus heel doeltreffend bij verkoudheid, griep, aandoeningen van de luchtwegen en als gorgelmiddel bij keelpijn. Zelfs bij uitputtingsverschijnselen na virale aandoening, bij winterkloven of huidaandoeningen (in zalf).

Een nieuw luchtwegen versterkend middel. Speciaal voor de luchtwegen is er de combinatie van oregano, blauwe bosbes en waterkers genaamd RespiraBlue. Door de combinatie met kokosolie, is het goed opneembaar. De blauwe bosbes is dan weer rijk aan antioxidanten. Waterkers ondersteunt de ontgiftende werking van de lever en het is een rijke bron van verschillende krachtige antioxidanten zoals carotenoïden, quercetine derivaten en vitamine C. De oregano ondersteunt het immuunsysteem en het ademhalingsstelsel. Het werkt als een natuurlijk antibioticum. Hierdoor wordt het ook ingezet bij MRSA (ziekenhuisbacterie). Het is een optimaal middel om uw luchtwegen te ondersteunen omdat het de bronchiën relaxeert. Ideaal voor bij hoesten, piepende ademhaling en benauwdheid. Het heeft een potentieel gunstige invloed op inspanningsastma. Dus ook bij intensief sporten is het van toepassing, omdat daar luchtwegvernauwing kan optreden. Voor zover bekend, veroorzaken deze producten in de aangegeven dosering geen bijwerkingen.

Andere winterkwaaltjes kunnen de kop opsteken en om hulp vragen. Zo werkt Herbalgem Linde heel goed bij griepachtige verschijnselen. Het is zweetdrijvend, koortswerend en slijmvliesverzachtend. Tegelijk ontgift het ook en je slaapt er beter van, dus zeker aan te bevelen.

Winkelwagen
Scroll naar boven