Flying Bee

Recept: Glutenvrije kersentaart

Nodig

220g boekweitmeel, 2 tl wijnsteenbakpoeder, 200g koude bo- ter, 60g ruwe rietsuiker, 1 pot zure kersen (±350g uitlekgewicht), 1 ro- de bessengelei (of naar keuze), olie voor de vorm, 1 springvorm Ø 26cm

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 180°C en vet de vorm dun in met olie. Meng in een grote kom het bakpoeder door het meel. Snijd de boter in dunne plakjes, doe die met de suiker op het meelmengsel en kneed alles met de handen of de kneedhaken van een mixer tot een glad deeg. Druk het deeg met de hand uit op de bodem en rand van de vorm en bak het dan ongeveer 20 minuten in het midden van de oven.
Giet intussen de kersen af en vang het sap op. Verdeel de kersen over de taartbodem. Roer 1/4 liter van het kersensap glad met rode vruch- tengelei en breng dit al roerend aan de kook. Giet het nog heet over de kersen. Laat de taart tenminste 20 minuten, liefst een hele nacht, afkoelen in de vorm. Hierbij is slagroom lekker. Smakelijk!

Producten

Glutenvrije kersentaart
  • Boekweitmeel 500g = € 4,00
  • Zure kersen pot = € 6,60
  • Wijnsteenbakpoeder 3x18g = € 1,10
  • Rode bessengelei = € 4,25
Winkelwagen
Scroll naar boven