BeeGrate

Professor Paul Bouts

Professor Paul Bouts

Professor Paul Bouts was vanuit eigen ervaring een pionier in de natuurgeneeskunde. Hij was begaan met de mens in verbinding en eenheid met dier en natuur. Hij zag een persoon altijd in zijn drie dimensies, lichamelijk, psychisch en geestelijk en altijd positief. Hij wijdde zijn leven aan het helpen, ondersteunen en versterken van zijn medemensen. Hij was voedingsdeskundige ‘avant la lettre’ en vooral een prachtige wijze man. Dankzij zijn eigen methodes werd hij 99 jaar, terwijl artsen hem als jong kind opgegeven hadden.

In zijn bezorgdheid voor de gezondheid van de stadsjeugd, organiseerde hij al in de jaren 30 uitstappen naar ‘De Middelberg’ in Rotselaar. Later kwam de eerste infrastructuur met enkele houten barakken, wat in 1980 uitmondde in het huidig jeugdverblijfcentrum Sint-Paulus.

Hij gaf veelvuldig consulten aan mensen van veraf en dichtij. In 1966 richt hij Sol et Vita op: de natuur­voedingswinkel waar iedereen nog steeds terecht kan voor voedings­supplementen, boeken en advies. Ontdek hierin zeker onze honingsoorten en koninginnebrij naar recept van de professor. Samen met het Sint-Pauluscentrum zetten wij het werk en de bezieling van Paul Bouts met Liefde verder.

Wens je meer te lezen over het leven en werk van Paul verwijzen we je graag door naar zijn biografie of vele van zijn boeken die in onze winkel te verkrijgen zijn!

Producten door de profesoor aanbevolen kan je in de winkel herkennen aan het volgende labeltje.

Aanbevolen door professor Bouts
Winkelwagen
Scroll naar boven