BeeBook

Algemene voorwaarden

Dit zijn onze algemene voorwaarden. Deze tekst legt juridisch vast wat de rechten en plichten zijn van ons en van de gebruiker en klant van Sol et Vita. Hoewel we steeds ons uiterste best doen om al onze klanten tevreden te houden, is het nodig om de voorwaarden in deze vorm te publiceren.

Twijfel je over je rechten of plichten? Heb je een vraag over je bestelling of levering? Heb je vragen of opmerkingen bij deze tekst? Neem dan zeker contact met onze klantenservice. Wij gaan er van uit dat in onderling overleg alles besproken én opgelost kan worden.

Onze website

Sol et Vita is in zijn geheel, inclusief naamgeving, ontwerp, lay-out en tekst auteursrechterlijk beschermd.  Niets van de website van Sol et Vita mag zonder toestemming van Sol et Vita worden gebruikt voor andere websites en/of voor andere doeleinden.

Onze prijzen zijn duidelijk – geen onverwachte kosten

De prijzen van de producten in onze shop zijn aangegeven in euro met alle taksen en BTW inbegrepen, uitgezonderd de eventuele verzendingskosten en tenzij anders vermeld. Eventuele verzendingskosten worden duidelijk vermeld tijdens het afrekenen.

De producten en prijzen zijn geldig zolang zij vermeld staan op de website, steeds onder voorbehoud van einde voorraad en van onvrijwillige fouten in de titel, omschrijving, prijs en hoeveelheid van het product. Wijzigingen in vorm of uitvoering van een artikel zijn mogelijk, maar verminderen de waarde en de kwaliteit van het artikel niet.

Wij kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor (typ)fouten die in onze aanbiedingen of op onze website voorkomen.

De producten blijven onze eigendom tot we de volledig koopsom definitief ontvangen hebben.

De betaling van je bestelling wordt veilig verwerkt

We bieden Bancontact aan zonder extra kosten.

De beveiliging en bewaring van de gegevens van de elektronische betaling gebeurt door het gerenommeerde bedrijf Mollie. Zij zijn dan ook verantwoordelijk voor eventuele misbruiken en problemen met uw betaling. Mollie is een uiterst betrouwbaar bedrijf met een onberispelijke staat van dienst. Zij hebben bijzonder uitgebreide procedures rond beveiliging en veiligheid. Daardoor garanderen zij een snelle en veilige betaling.
Alle betalingen zijn voor onze klanten gratis.

In principe verzenden we je bestelling pas na ontvangst van je betaling. Onze klantenservice kan hiervan uitzonderlijk afwijken. In dit geval is bij niet of niet tijdige betaling van het openstaande bedrag interest verschuldigd zoals in de wet is voorzien. Alle eventuele gerechtelijke kosten en andere kosten van welke aard dan ook die we als gevolg van deze niet tijdige betaling moeten maken, worden doorgerekend. Per verstuurde herinneringsbrief wordt min. 5 euro administratiekosten in rekening gebracht.

Je persoonlijke gegevens worden beschermd

Overeenkomstig de wettelijke bepalingen heb je het recht van verzet tegen het gebruik van je gegevens voor Direct Marketing doeleinden, heb je toegang tot alle informatie die wij van jou bijhouden en heb je de mogelijkheid om eventuele onjuiste gegevens te corrigeren.

Wij geven nooit persoonlijke gegevens door aan derden.

Je gegevens kunnen wel onder strikte voorwaarde doorgegeven worden om de betaling en verzending van je bestelling te kunnen verzorgen. Zo geven we bijvoorbeeld je adres door aan de post om je bestelling te kunnen verzenden.

We verzenden je bestelling zo snel mogelijk

Bestel je op werkdagen voor 16:00u (m.u.v. feestdagen en maandag), dan ontvang je je bestelling volgens de voorwaardan van bpost de volgende dag. Je ontvangt een update van bpost over je bestelling wanneer wij je bestelling hebben verstuurd

We kunnen je bestelling sturen naar België, Nederland, Duitsland, Luxemburg, Frankrijk en Ierland. We leveren ook naar een aantal andere Europese landen, maar wel steeds onder voorbehoud van aanvaarding van de bestelling door ons. De producten worden opgestuurd naar het verzendadres dat je opgeeft bij het bestellen (thuisadres of ander adres).

Bestellingen via de webshop kunnen enkel als particulier. Wens je een bestelling als handelaar met BTW-nummer, neem dan persoonlijk contact op met onze klantenservice.

Onze producten worden aangeboden volgens de normen van de Belgische en Europese wetgeving. Hoewel we de grootste zorgvuldigheid in acht nemen en proberen rekening te houden met alle lokale wetgevingen van alle landen waarnaar we verzenden, is de koper verantwoordelijk voor de naleving van de lokale wetgeving.

Wij leveren nooit buiten de Europese Unie. Wij kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor zendingen buiten de EU. Het transport en de eventuele bijkomende kosten kunnen nooit verhaald worden op Sol et Vita.

Door het aanvaarden van het pakket, ga je er mee akkoord dat de bestelling in goede orde is aangekomen. Als je pakket met de bestelling beschadigd lijkt, moet je het pakket weigeren en laten terugsturen. De koper weet dat wij niet meer verantwoordelijk kunnen worden gesteld voor de staat van de bestelling zodra het pakket met de bestelling aanvaard is van de transportfirma.

Bij een probleem met de levering van je bestelling contacteer je altijd best onze klantenservice. Wij proberen immers steeds een goede oplossing te vinden voor elk mogelijk probleem met de levering van je bestelling.

Werden de bestelde goederen niet binnen de 30 dagen geleverd, dan kan de overeenkomst als ontbonden worden beschouwd. In dat geval zullen wij de eventueel ontvangen betaling binnen de 7 dagen terugbetalen.

Verzendkosten: er wordt een deelname in verzendingskosten gevraagd.
De verzendkosten voor België zijn 9 EUR. Voor bestellingen groter dan 100 EUR excl. verzendkosten is de verzending gratis binnen België.
De verzendkosten naar Nederland, Duitsland, Luxemburg, Frankrijk en Ierland bedragen 14 EUR.

Zodra je bestelling is aangeboden bij post, ontvang je van een email met tracking nummer waarmee je de status van je bestelling kunt volgen.

Mocht je je bestelling niet binnen 4 dagen na bevestiging van de verzending hebben ontvangen, neem dan contact met ons op via info@soletvita.be onder vermelding van je naam en order nummer zodat we je verder kunnen helpen.

Je kopersbescherming (verzakingsrecht)

De consument heeft het recht aan Sol et Vita mee te delen dat hij afziet van de aankoop, zonder betaling van een boete en zonder opgave van reden binnen 14 kalenderdagen vanaf de dag die volgt op de levering van het artikel of op het sluiten van de overeenkomst.

Neem voor de terugzending steeds contact op met onze klantenservice. We bezorgen je dan snel en eenvoudig een terugzend formulier met etiket en stappenplan. Zo kunnen we je terugzending snel verwerken.

Wanneer je wil afzien van de verkoop kan je dat doen binnen de 14 kalenderdagen die volgen op de levering van je bestelling. De producten moeten dan binnen dezelfde termijn in de oorspronkelijke, onbeschadigde en originele verpakking, samen met alle toebehoren, teruggestuurd worden met het terugzend formulier.

Binnen de 14 dagen na acceptatie van de terugname zullen wij de eventueel betaalde sommen terugstorten, uitgezonderd de rechtstreekse kosten van levering (verzendkosten die vanaf een bepaald bedrag kunnen wegvallen).

Het verzakingsrecht is niet van toepassing op verpakkingen die de consument reeds heeft geopend of op zakelijke bestellingen (B2B). Onvolledige, beschadigde, door de consument gebruikte of bevuilde goederen worden niet teruggenomen.De artikelen moeten worden teruggezonden naar onze winkel: Sol et Vita NV, Galgenstraat 32, 3110 Rotselaar, België

Terugbetaal- en retourneringsbeleid

Heb je je vergist van hoeveelheid of van product? Dan kan je een product uiteraard retourneren. Laat ons dit dan weten binnen 14 dagen nadat je je bestelling hebt ontvangen. Om te kunnen retourneren, moet het product ongeopend zijn en in dezelfde conditie als bij ontvangst, ongebruikt en in originele verpakking. Na ontvangst zullen wij het bedrag van het geretourneerde product zo snel mogelijk terugbetalen. De retourkosten van het retourpakket zijn steeds voor rekening van de klant. 

Stuur een mail naar info@soletvita.be  onder vermelding van je order nummer zodat wij alvast je bestelling als retour kunnen markeren. Vergeet niet de pakbon of een notitie met order nummer toe te voegen. 

Producten die teruggestuurd worden zonder ons dit vooraf te melden, kunnen we helaas niet in behandeling nemen. De retourkosten van het retourpakket zijn steeds voor rekening van de klant.  

Terugbetaling

Als je retour na controle is geaccepteerd, wordt je binnen 10 dagen terugbetaald via de betaalmethode die gebruikt is voor de bestelling. Het kan even duren voordat je bank of credit card de terugbetaling verwerkt heeft. Mocht je retour niet geaccepteerd zijn, laten we je dit weten.

Product omruilen

De snelste en enige manier om zo snel mogelijk je gewenste product te ontvangen, is om het product te retourneren en op het moment dat het geretourneerde product door ons is geaccepteerd, een nieuwe bestelling voor het gewenste product te maken. Eventuele verzendkosten zijn voor eigen rekening.

Beschadigde of verkeerd geleverde producten

Wanneer een verkeerd, beschadigd of kapot product geleverd is, laat ons dit dan direct weten zodat wij het kunnen onderzoeken en een vervangend product kunnen sturen. Uiteraard betalen wij de verzendkosten.

We hebben hiervoor altijd foto’s nodig van;

  • Het betreffende product
  • Het gebruikte verpakkingsmateriaal in de doos
  • De buitenkant van de doos met verzendlabel en barcode

Producten die niet kunnen worden geretourneerd

Er zijn bepaalde producten die niet geretourneerd kunnen worden zoals gepersonaliseerde producten of speciale bestellingen. Helaas kunnen we ook geen actieproducten of giftcards retour nemen. 

Wij blijven beschikbaar voor vragen en opmerkingen

Voor vragen of informatie voor, tijdens en na het plaatsen van je bestelling kan je onze klantenservice steeds contacteren. Wij verbinden ons ertoe je vraag zo snel en correct mogelijk te beantwoorden.

Aansprakelijkheid

Onze producten worden verkocht voor particulier gebruik, niet voor wederverkoop. We kunnen niet verantwoordelijk worden geacht voor het gebruik van onze producten. Indien je producten gebruikt voor je gezondheid, raadpleeg dan eerst een arts. De informatie op onze site is enkel ter informatie en is niet bedoeld als advies of als gebruikshandleiding.

Wij besteden veel zorg aan de creatie van deze website, maar dat garandeert niet dat de informatie actueel, correct en compleet is. Wij behouden ons het recht om, zonder voorafgaande verwittiging, op gelijk welk tijdstip informatie toe te voegen, te wijzigen of te verwijderen. Wij kunnen in geen geval aansprakelijk worden gesteld voor de schade te wijten aan een rechtstreeks of onrechtstreeks gebruik van de site.

Deze website is bedoeld als informatiebron. Het is met de grootste zorgvuldigheid en naar beste vermogen samengesteld uit diverse betrouwbare en wetenschappelijke bronnen. De informatie op deze website vervangt niet het consulteren van een arts of therapeut, zijn diagnose of medische behandeling. Met medische klachten win je best het advies in van een arts of therapeut. Stop niet met de inname van geneesmiddelen gebaseerd op de informatie van deze website zonder het advies van je arts. Sol et Vita NV en haar bestuurders en personeel kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor gelijk welke schade die zou voortvloeien door beslissingen gebaseerd op informatie van deze website of van een van hun medewerkers.

Wij verbinden ons ertoe om de garanties zoals vermeld op onze website zo goed als mogelijk na te leven. Er kan geen resultaatsverbintenis worden gekoppeld aan deze garanties. In geen geval kunnen de garanties aanleiding geven tot het toekennen van een schadevergoeding.

Tot slot

De verkoop waarop de huidige verkoopsvoorwaarden betrekking hebben, is onderworpen aan het Belgisch recht. Je verklaart de huidige Algemene Verkoopsvoorwaarden te hebben gelezen en goedgekeurd vóór je een bestelling plaatst. Het plaatsen van je bestelling en het gebruik van deze website houdt dus de aanvaarding van deze Algemene Voorwaarden in.

Sol et Vita NV – BE0451781557

We proberen deze website en deze voorwaarden zo duidelijk en helder mogelijk te maken. Heb je toch nog vragen of opmerkingen? Contacteer dan zeker onze klantenservice.

Contactgegevens

  • Mail:  info@soletvita.be
  • Brief: Sol et Vita NV, Galgenstraat 32, 3110 Rotselaar, België

Winkelwagen
Scroll naar boven