Flying Bee

Recept: Zoutplaat belegd op de barbecue (of in oven)

Voor 4 personen: (verdere uitleg van de steen in de winkel)

Nodig:

1 Paprika rood, 1 paprika geel, 1 paprika groen, 1 cour- gette, 2 tomaten, een paar champignons, 5 el olijfolie, 1 au- bergine, 1kg grote garnalen, 5 el olijfolie, peterselie, 1 citroen, kruiden, ev. knoflook/uitje, Ev. als dessert: fruit (in stukjes) naar keuze

Werkwijze

Verwarm de BBQ/oven met de Himalaya-Zoutplaat geleidelijk op tot 220°C. Was de garnalen, laat ze afdruppe- len en droog ze af met een vel keukenrol. Bestrijk ze met olijfolie, een paar druppels citroen op elke garnaal en verder kruiden naar eigen smaak,maarzonderzout (de plaat geeft zout af); ev beetje knoflook er over heen strooien. Als de plaat op temperatuur is, leg je de garnalen erop. Laat ze gedurende 7-10 min (al naargelang de grootte) bakken en draai ze dan om voor nog 7 min. Leg de zoutplaat op een onderzetter op het buffet of op tafel.
Was de groenten grondig en snijd ze in vierkantjes van ± 2 cm op 2 cm, de tomaat in schijfjes en de champignons snijd je in 2, (week indien je houten spiesjes gebruikt ze 30min in koud water). Maak spiesjes van al de groenten in kleurrijke volgorde naar wens. Smeer ze in met olijf- olie en leg op de zoutplaat. Bak aan alle kanten gedurende ± 4 min. Idem met fruit indien gewenst. Smakelijk!

De platen zijn 5cm dik en hebben volgende afmeting: 25cm op 20cm = € 16,45 30cm op 20cm = € 21,85

Winkelwagen
Scroll naar boven