April – mei 2024

Beste klant, in deze nieuwsbrief willen we het accent leggen op anti-aging in de brede zin van het woord. Ook denken we met de ontluikende lente aan de pollen allergieën. Dit alles aan mooie promoties voor jullie.

Alle promoties zijn geldig van tot 31 mei 2024

Producten verkrijgbaar bij ons in de winkel of bestellen via
e-mail op info@soletvita.be, telefonisch 016/580952.

Nac-glutathion als ondersteuning bij anti-aging

Zonder twijfel zijn de belangrijkste maatregelen om vroegtijdige veroudering te voorkomen: een gezonde voeding, voldoende bewegen, een goede nachtrust en op tijd ontspannen. Maar Glutathion is een zwavelhoudende stof die onmisbaar is als hulp voor de functie en de bescherming van al onze lichaamscellen, voor het helpen afremmen van ontstekingen, voor een sterke weerstand en voor een optimale ontgifting. Het draagt bij tot het ademhalingscomfort, geeft meer energie en houdt mee uw uiterlijk fris en jeugdig. N-Acetylcysteïne (NAC) is een aminozuur waarvan het lichaam vlot glutathion aanmaakt in zijn gereduceerde of direct actieve vorm. Als antioxidans en anti-inflammatoire molecule is het een hulpmiddel bij vroegtijdige veroudering (anti-aging voor huid, netvlies, lens, hoornvlies, vitale organen, …), als hulpmiddel bij afremming van neurodegeneratieve aandoeningen, hart– en vaatziekten, schade door chemotherapie en radiotherapie, ontstekingen van maagdarmkanaal (maagzweer, pancreatitis, ziekte van Crohn, colitis ulcerosa) en het helpt de energieproductie te verbeteren. (Bronvermelding:  Mannavita)

Promo

Nac + glutathion Mannavital 60 caps 25,95 – 10% = 23,35€

Collageen

Collageen staat nu volop in de belangstelling. Dit zowel voor de normale functie, structuur, hydratatie als de elasticiteit van de huid. Het is een heel belangrijk eiwit dat zorgt voor het behoud van sterke botten, het kraakbeen en soepele gewrichten. Het zorgt voornamelijk voor samenhang en stevigheid in weefsels als botten, kraakbeen, pezen, gewrichtsbanden, huid en bloedvaten. Het is als het ware de lijm die ons lichaam samenhoudt. Dit essentiële eiwit draagt ook bij tot het behoud van gezonde en stralende huid, haren en nagels. We hebben verschillende merken en vormen (poeders, capsules), afhankelijk van waar je de nadruk op wil leggen. Kies je bijvoorbeeld voor de meest volledige Collagen TriComplete poeder van Energetica Natura (E.N.), dan heb je een unieke formule met drie types collageen.

-Type I: 90% van het collageen in het lichaam is van het type I en zorgt mee voor structuur in de huid, botten pezen en ligamenten. -Type II: is aanwezig in kraakbeen en is belangrijk voor de ondersteuning van gewrichten en het speelt een rol in het bevorderen van soepelheid en mobiliteit in het lichaam. -Type III: komt voor in de huid, bloedvaten, tandvlees, spieren, slagaders, organen en bevordert mee de elasticiteit, waardoor het een rol speelt in het behoud van de structuur en functionaliteit van deze weefsels. Daarnaast zit het nog boordevol essentiële cofactoren voor een optimale werking en opneembaarheid zoals silicium (voor opname en moleculaire opbouw van collageen in het lichaam), vitamine C, mangaan, zink, hyaluronzuur, chondroïtinesulfaat, biotine (draagt bij tot de instandhouding van normale slijmvliezen zoals in het darmslijmvlies). (bronvermelding Energetica Natura)

Verder heb je nog Mannavital Collageen poeder van het type I. Zij hebben ook de Cartilaton waar collageen type II in zit als eierschaalmembraan. Tot slot hebben we nog capsules van het type I capsules Vera Sana.

Promo

collageen Mannavital 306g: 44,50 -10%= 40,05€
Collagen Tricomplete E.N. 200gr36,90 – 10% = 33,21€
Collagen Tricomplete E.N. 400 g:61,50 – 10% = 55.35€

Ubiquinol : niet te vergeten bij anti-aging

Daar de natuurlijke omzetting van de inactieve Ubiquinone naar de actieve vorm Ubiquinol afneemt in het lichaam met het ouder worden, kan suppletie met de actieve vorm interessant zijn. Deze vorm helpt met het energiemetabolisme, ondersteunt de bescherming tegen vrije radicalen, helpt laaggradige ontstekingen verminderen en ook de doorbloeding bevorderen. Verder helpt het ook mee tegen rimpelvorming. (Bronvermelding:  Mannavita)

Promo

Ubiquinol 100mg platinum 60 caps Mannavital:34,95 – 10% = 31,45€
Ubiquinol 50 mg 60 caps Mannavital:23,75 – 10% = 21,37€
Ubiquinol 50 mg 30 caps Be-Life:18,90 – 10% = 17,00€

Spermidine: het product bij uitstek voor anti-aging

Spermidine is nieuw en speciaal ontwikkeld om bij te dragen tot een hogere levenskwaliteit en –duur en als hulp tot het fris en jeugdig houden van het uiterlijk. Hoofdcomponent is een spermidinerijk tarwekiemconcentraat dat op een krachtige manier ‘autofagie’ bevordert (of het opruimen van defect celmateriaal), een proces in het afremmen van het verouderingsproces. Het is gekoppeld aan een gefermenteerde astragalusextract dat specifiek het DNA van de cellen mee helpt beschermen. Het ondersteunt mee de bescherming tegen allerlei welvaartsziekten: kanker, hart- en vaatziekten en obesitas. Het helpt ook het geheugen mee ondersteunen bij mensen met cognitieve achteruitgang. Het verouderingsproces is er dus eentje van verschillende processen samen. (Bronvermelding:  Mannavita)

Astaxantine: om de huid voor te bereiden op de zon

Astaxanthine bevat vitamine E en helpt ook mee onze cellen beschermen tegen oxidatieve stress door vrije radicalen en die helpt beschermen tegen de invloeden van zonlicht en vervuiling. Ook kan het ingezet worden bij zonneallergie door betere hydratatie en voor een  toename van de elasticiteit. Het rozenrode pigment Astaxanthine wordt ook wel de ‘koning van de carotenoïden’ genoemd. Het is een concentraat van een niet synthetische Astaxanthine en ook niet verkregen uit een GMO-organisme. Bronvermelding:  Mannavita

pollenseizoen

Na onze reinigingskuur, is het nu de hoogste tijd om die allergieën aan te pakken. Allargem is dan zeker een mooi product, wat breed inzetbaar is. Als er een ontsteking van de slijmvliezen ontstaat is de Rinalgem spray ermee te combineren. Als we dan ook nog onze geprikkelde ogen tot rust willen brengen kunnen we dat doen met Optigem oogledenspray. (Bronvermelding:  Pranarom)

Promo

Allargem 30ml22.95 – 10% = 20,65€
Rinalgem spray 10ml:13,65 – 10% = 12,29€

Week van de bij 26 mei – 2 juni 2024

Ook dit jaar willen we opnieuw het bijenvolkje onder de aandacht brengen. Deze kleine werkers zorgen ervoor dat wij voldoende te eten hebben. Ruimte creëren zodat bijen (en andere bestuivers) een plaatsje vinden om te wonen. Op ons domein is dit uiteraard voor de hand liggend. Daarom voorzien we een kleine wandeling op het domein, met onderweg uitleg over het leven van de (honing) bijen. Op zondag 26 mei is de winkel uitzonderlijk open en geven we korting op de honing. In het Sint Pauluscentrum is ook een bijenmarktje voorzien, met  workshops, … Iedereen van harte welkom !

Zomerverlof : 14 juli t/m 29 juli

Ontvang onze nieuwsbrief in je mailbox.

Winkelwagen
Scroll naar boven