juli – augustus 2024

Beste klant,

nu we eindelijk kunnen genieten van wat zonnige dagen, gaan wij bij Sol et Vita zeker ook het zonnetje laten schijnen! Met een mooie mix tussen nieuwe producten en een paar vaste waarden zetten we de zomervakantie in. Vergeet onze sluiting hierbij niet. Dit is voor het eerst en daar moeten we met z’n allen aan wennen. In deze nieuwsbrief geven we ook wat tips voor op reis. Fijne zomer! Prijzen geldig tot eind augustus.

Producten verkrijgbaar bij ons in de winkel of bestellen via webshop of
e-mail op info@soletvita.be, telefonisch 016/580952.

Opgelet ! vakantiesluiting: 14 juli tot en met 29 juli.

Nieuw ! Alphagem oogdruppels

We hebben sinds kort ook producten van Alphagem in ons assortiment. Zij hebben o.a. oogdruppels in het gamma op basis van Korenbloem. Deze zijn voor het comfort, terwijl ze tevens een doeltreffende verlichting bieden voor: vermoeide, droge of geïrriteerde ogen. Ze bieden verlichting bij de schadelijke effecten van o.a. langdurig gebruik van beeldschermen, airconditioning, vervuilde lucht en van overmatig zonlicht. Deze oogdruppels vormen een beschermlaag op het oogoppervlak en gaan zo uitdroging en irritatie verminderen. (bron Alphagem)

flesje 10ml: 11,50€

Lichte benen deze zomer met Venoton

Een natuurlijke totaalformule op basis van drie plantenextracten die in synergie bijdragen tot het behoud van een normale functie van de aderen en tot het verlichten van zware benen. Voor een optimale werking bevat Venoton de bioactieve vorm van vitamine K2, alsook vitamine C om het collageen van de vaatwanden te ondersteunen. Venoton helpt mee ondersteunen bij spataderen en zijn gevolgen zoals zware/vermoeide benen, kuitkrampen, oedeem van enkels en voeten, rusteloze benen, dunne huid, slecht genezende wonden, spataderzweren, flebitis, tintelingen, gevoelsstoornissen, pigmentvlekken. Ook inzetbaar voor aambeien. (bronvermelding:  Mannavita)

Promo

60 capsules: 19,95 – 4€ = 15,95€

Muggen- en tekenspray

Ladrôme heeft een nieuwe spray die muggen en teken op afstand houdt. Deze is 8 uur werkzaam en is op basis van citriodol (eucalyptus citriodora) en zonder DEET. Het is dermatologisch getest en zonder synthetische parfums. (bron: mannavita)

Promo

50 ml: 12,19€ – 2,20 = 9,99€

Een fris drankje voor warme dagen

De meesten onder ons kennen de Roos uit Abessinië wel goed. Dit zijn  namelijk hibiscus bloemen die heerlijk smaken en een mooie rode kleur geven. Een veelzijdig bloemetje rijk aan vitamine C en met meervoudige ondersteuning op gezondheidsvlak. Voor een uitgebreide info, vraag in de winkel of via mail. Vaak wordt deze thee warm gedronken, maar hij is ook perfect koud te drinken. Als frisdrank weekt men een tiental bloemetjes op 1 liter water en zet bijvoorbeeld één nacht in een karaf in de ijskast. (bron: prof. Bouts)

Marmottenzalf

Ben je van plan om deze zomer regelmatig of veel te gaan wandelen, denk dan zeker aan de Marmotbalsem om je spieren en gewrichten te onderhouden en te verzorgen tijdens en na je wandeling. Het is een eeuwenlange traditie uit de bergen om de weldaad van het vet van de marmot te gaan verwerken in een speciale balsem om allerlei klachten van spieren en gewrichten te verlichten. De marmot is een vrij groot knaagdier dat in de Oostenrijkse Alpen leeft van wilde kruiden en planten, die zijn lichaamsvet zeer levenskrachtig maken. Zijn voeding zorgt ervoor dat het vet op natuurlijke wijze rijk is aan vitamine D en E; tevens is dit vet uiterst waterarm. Aan het marmottenvet, het voornaamste ingrediënt van deze balsem, wordt nog shea-butter en olijfolie toegevoegd. De zalf bevat enkel natuurlijke ingrediënten, geen paraffine, parabenen, siliconen noch andere huidonvriendelijke of schadelijke stoffen. Marmotbalsem biedt een weldoende ontspannende werking bij stress, overbelasting, verkramping van hals en schouder, been– of armspieren. Ook vermoeide of overbelaste gewrichten worden positief gestimuleerd. De zalf doorbloedt ook heel goed de huid. Na zacht inmasseren, dringt ze diep door in spieren en gewrichten en kan men verlichting en verfrissing ervaren. Reeds na enkele dagen gebruik, wordt het effect duidelijk voelbaar. Het gebruik van de marmotbalsem wordt ook aangeraden door Oostenrijkse artsen. Zeker ook bij sportblessures en om pijn te verlichten na een operatie aan bv. heup of knie. De verwarmende etherische oliën van spar en dwergden geven deze zalf een aangename, verfrissende geur. (Bronvermelding:  Exmonte)

Promo

100ml: 15,90€ – 3% = 15,42€

Tips: op vakantie met voedingssupplementen

Iets waar we niet bij stilstaan is of je zomaar alles mag meenemen op het vliegtuig. Er zijn namelijk regels over het meenemen van voedingssupplementen. Zo is het van belang dat je de verpakking van je supplementen meeneemt, of op zijn minst het label met de ingrediënten. Op die manier kan je altijd laten zien wat erin zit, mocht dat nodig zijn. Neem bijvoorbeeld ook je supplementen mee in kleine hoeveelheden (geen volle dozen), zodat duidelijk is dat ze voor persoonlijk gebruik zijn.

Algemeen: Neem preventief iets mee voor je darmflora en eventueel extra vezels. Denk aan zonnecrème, insectenspray, je weerstand, je spieren, iets voor je maag en tot slot nog iets voor een goede nachtrust.

Geniet van de zomer !

Ontvang onze nieuwsbrief in je mailbox.

Winkelwagen
Scroll naar boven