Honey Pots

Juli/Augustus 2022

Beste klant,we zijn aan het begin van de ‘grote’ zomer vakantieperiode. We zetten hierbij dan ook enkele zomertoppers in promotie. Producten verkrijgbaar bij ons in de winkel of bestellen via e-mail aan info@soletvita.be, telefonisch (016/580952) of via onze website www.soletvita.be

Ontkomen aan de insecten

Met het warmere weer komen ook de muggen weer tevoorschijn. Ze kunnen irritant steken en daarom willen we ze liever op een afstand houden. Dit kan met Aromapic die wel 7u werkzaam blijft. Deze is uit verschillende etherische oliën samengesteld.

Als je te laat bent en dus toch gestoken bent, dan is er gelukkig de reddende roller. Deze gaat niet alleen kalmeren, maar ook een allergie en ontstekingsreacties matigen. Bijkomend voordeel is dat hij tegelijk verkoelend werkt door de metalen rollerbal.

Verder kan je op zwoele zomeravonden gebruik maken van een mooie aromaverstuiver ‘Izzy’ die je draadlos mee naar buiten kan nemen (na binnen op te laden). Je doet er simpelweg een flesje etherische olie in zoals bv. citronella, lavendel, citroen/ eucalyptus en verdampen maar!
Bronvermelding: Pranarom

Promo:

  • Pranarom roller 75ml: € 12,45 – 10% = € 11,20
  • Izzy verdamper: € 63,90 – 5% = € 60,70
  • Pranarom anti-muggenspray 75ml: € 19,60 – 7% = € 18,20

Bescherm je goed tegen zonnebrand

Bereid je huid eerst goed voor op de zon met Astaxanthine. Doe dit liefst een paar weken voordat je vakantie begint. Daarna goed insmeren met een goede zonnecrème. Veel hangt af van wat je

gaat doen of hoe lang je in de zon zou willen vertoeven. Als je op daguitstap gaat smeer je dan zeker in voor je vertrek en herhaal dit regelmatig, afhankelijk van hoegevoeligjebent. De zonnecrèmes van Speick zijn allen o.b.v. minerale micropartikels die een dun laagje

achterlaten die de zowel UVA als UVB stralen reflecteren zonder een witte waas achter te laten. Hij is geschikt voor kinderen, wa- terproof, vrij van parfum en aluminium, vegan en cosmos natural gecertificeerd, biodegradabel dus milieuvriendelijk, dermatolo- gisch allergologisch getest. Hij bestaat in SPF 20, SPF 30 en SPF 50. De after sun is met 80% aloe vera gel van milieuvriendelijke biologische teelt.

Bronvermelding: Speick

Zeg nee tegen reizigersdiarree of ‘Turista’

Neem preventief Kyodophylus Multi 9 in en neem het ook tijdens je vakantie door. Dit helpt er mee voor zorgen dat je goede darm- florabacteriën de bovenhand krijgen. Ook Cat’s claw is goed om bij te hebben op reis naar een minder hygiënisch land. Dit gaat uw algemene weerstand helpen verhogen en helpt zo heel goed mee om de bekende ‘Turista’ te voorkomen.

Promo:

  • Kyodophylus Multi 9 60caps: € 21,95 – € 3,50 = € 18,45

Sinaasappelhoning in de kijker

Is een vloeibare honing met een subtiel aroma én
een lage G.I., perfect als zoetmiddel voor alles dus! Daarnaast is hij rijk aanvitB. Hij ondersteunt de groei
van kinderen. Werkt rustgevend en bevordert de spijsvertering.

Promo:

  • Sinaasappelhoning 1kg: € 16,00 – 10% = € 14,40
  • Sinaasappelhoning 500g: € 8,50 – 10% = € 7,65

Roos uit Abessinië als dorstlesser

Drink deze heerlijke hibiscusthee zowel koud als warm. Tijdens de mooie zomerperiode kan je een paar bloemen een nacht laten weken in koud water, daarna filteren en genieten. Eventueel licht gezoet, naar eigen smaak.

Vraag uitgebreide uitleg in de winkel.

Enkele bijzondere eigenschappen zijn: dat ze rijk zijn aan vit C, bètacaroteen, organische zuren, flavonoïden enz… waardoor het een verzorgende en ondersteunende invloed heeft op ons lichaam. Zo geeft deze thee steun bij hoge bloeddruk en helpt hij mee bij de uitscheiding van overtollig vocht, wat ideaal is bij zwakkere nierfunctie. Hij is rijk aan antioxidanten, en geeft steun bij cholesterol– en triglyceridenbalans. Helpt mee ader- verkalking en ontsteking van aderwanden afremmen en steunt tevens de
bloedvloeibaarheid. Hij helpt tevens mee de glucoseopname na de maaltijd te verminderen endevormingvanvetweefsel verminderen. Ideaal om te helpen vermageren. In de blaas helpt hij mee de aanhechting van bacteriën afremmen. Hierdoor ontstaan er minder gemakkelijk blaasontstekingen.

Verder helpt hij mee als urinedrijvend en koortswerend middel. Dus de ideale drank bij luchtweginfecties, hoest, verkoudheid, griep, keelpijn, …

Bronvermelding: Professor Bouts

Promo:

  • Abessinië: 60 inf: € 8,50 – 10% = € € 7,65
  • Abessinië: 250inf:€31,50 -7%=€29,30
  • Abessinië: 70g:€3,00 -15%=€2,55
  • Abessinië: 490g: € 17,85 – 10% = € 16,05

Recept: Zoutplaat belegd op de barbecue (of in oven)

Voor 4 personen: (verdere uitleg van de steen in de winkel)

Nodig:

1 Paprika rood, 1 paprika geel, 1 paprika groen, 1 cour- gette, 2 tomaten, een paar champignons, 5 el olijfolie, 1 au- bergine, 1kg grote garnalen, 5 el olijfolie, peterselie, 1 citroen, kruiden, ev. knoflook/uitje, Ev. als dessert: fruit (in stukjes) naar keuze

Werkwijze

Verwarm de BBQ/oven met de Himalaya-Zoutplaat geleidelijk op tot 220°C. Was de garnalen, laat ze afdruppe- len en droog ze af met een vel keukenrol. Bestrijk ze met olijfolie, een paar druppels citroen op elke garnaal en verder kruiden naar eigen smaak,maarzonderzout (de plaat geeft zout af); ev beetje knoflook er over heen strooien. Als de plaat op temperatuur is, leg je de garnalen erop. Laat ze gedurende 7-10 min (al naargelang de grootte) bakken en draai ze dan om voor nog 7 min. Leg de zoutplaat op een onderzetter op het buffet of op tafel.
Was de groenten grondig en snijd ze in vierkantjes van ± 2 cm op 2 cm, de tomaat in schijfjes en de champignons snijd je in 2, (week indien je houten spiesjes gebruikt ze 30min in koud water). Maak spiesjes van al de groenten in kleurrijke volgorde naar wens. Smeer ze in met olijf- olie en leg op de zoutplaat. Bak aan alle kanten gedurende ± 4 min. Idem met fruit indien gewenst. Smakelijk!

De platen zijn 5cm dik en hebben volgende afmeting: 25cm op 20cm = € 16,45 30cm op 20cm = € 21,85

Ontvang onze nieuwsbrief in je mailbox.

Winkelwagen
Scroll naar boven