green shake fruits with kiwi

Februari 2024

Beste klant,

Beste klant, de winter is nog steeds in volle gang, maar we beginnen al stillaan te denken aan de lente en de daarbij horende zuiveringskuren. Verder zijn er nog enkele interessante zaken en producten waar we jullie aandacht willen op vestigen. Uiteraard ook met mooie promoties.

Prijzen zijn geldig tot einde februari 2024.

Producten verkrijgbaar bij ons in de winkel of bestellen via
e-mail op info@soletvita.be, telefonisch 016/580952.

Herstel na ziekte: Nattokinase

Er zijn altijd mensen die moeilijk kunnen herstellen na een ziekte, waarbij er lang nog klachten blijven of die zich nog verzwakt blijven voelen. Denk dan zeker eens aan Nattokinase om de overmatige ontstekingsrespons te helpen afremmen. Dit zijn capsules die de circulatie ondersteunen en die bijdragen tot het behoud van gezonde bloedvaten door zijn brede vaatbeschermende werking. Nattokinase helpt ook mee bij andere stoornissen in de doorbloeding zoals in ogen, de ledematen, de nieren en andere organen. Zo kan het ondersteuning bieden bij chronische nek– en rugpijn door een gestoorde microcirculatie. Niet combineren met bloedverdunners tenzij in afspraak met je arts. (Bronvermelding:  Mannavita)

Promo

60 caps34,95 € -10% = 31,45€

Herstel na ziekte: Koninginnebrij

Waar we ook steeds aan denken bij herstel is Koninginnebrij! Zeker de dubbele dosis is dan aanbevolen. Door het proces van lyofilizering (deshydratatie bij 45° onder nul), wordt de instandhouding van de actieve bestand-delen verzekert. We nemen de Koninginnebrij het beste ‘s morgens nuchter. Men opent een capsule en schudt de inhoud ervan onder de tong (of eerst op een plastiek lepel of in een potje) en dan laat men het langzaam wegsmelten. Op deze manier zullen de slijmvliezen al een zekere hoeveelheid Koninginnebrij assimileren via de slijmvliezen van de mond.

Koninginnebrij helpt mee:

 • als verjeugdigingselement, als supervoeding bij vermoeide organ-ismen en sterkt bijzonder het zenuwstelsel.
 • om rode bloedcellen te verhogen.
 • als voorbehoedende en geneeskrachtige werking voor alle klachten omdat zij de algemene toestand sterk verbetert.
 • om vroegtijdige ouderdomsverschijnselen tegen te gaan.
 • om de bloedcirculatie te verbeteren.

N.B.: Geen tegenindicaties. Vraag ernaar in onze winkel. (Bronvermelding:  Prof. Bouts)

Promo

30 capsules27,30 € – 10% = 24,57€
60 capsules51,60 € – 10% = 46,44€

Prof. Paul Bouts

Onze oprichter Prof. Paul Bouts stierf op 7 maart 1999.Dus welgeteld 25 jaar geleden na een meer dan gevuld leven. Dankzij hem werd Sol et Vita uitgebouwd vanuit zijn liefde voor de gezondheidszorg en de natuur. Ook vandaag zijn nog heel wat klanten geholpen door zijn kennis en producten. We blijven hem dankbaar.

Infoavond : preventie en aanpak van diabetes type 2

white ceramic mugs on white table

Diabetes type 2, voorheen ook ‘ouderdomsdiabetes’ genoemd, neemt dermate toe in onze leefwereld dat we van een échte ‘pandemie’ mogen spreken. Deze aandoening leidt niet alleen tot zorgwekkende diabetescomplicaties, ze zet ook ons zorgsysteem heel sterk onder druk en leidt tot aanzienlijke economische verliezen. Wat is precies ‘insulineresistentie’ aan de basis van diabetes type 2 en welke rol speelt het vetweefsel in de buik daarin? Wat zijn de echt werkzame voedingsadviezen bij diabetes type 2? Met welke wetenschappelijk onderbouwde kruidensupplementen en voedingsstoffen kan er nog een betere controle over de bloedglucosespiegel en geglycosyleerd hemoglobine verkregen worden? 

 • Waar en wanneer: op 7 maart 2024 om 19u in St-Pauluscentrum (op de Middelberg).
 • Kostprijs: is 10€, deze wordt omgezet in een waardebon van 10€.
 • Info en inschrijving: via mail, telefonisch of in de winkel en te storten op rekeningnummer BE58 2300 1834 8679 van Sol et Vita NV

Zo kan je komen genieten van de uitgebreide kennis van dr. Geert Verhelst. Hij is wetenschappelijk verantwoordelijk voor verschillende bedrijven die werkzaam zijn in de sector van natuurvoeding, kruidenpreparaten, voedingssupplementen, aromatherapie en Bachbloesems. Hij geeft ook les aan De Levensschool in Tongerlo.

Citroensapkuur (zuiveren en afslanken)

yellow lemon fruit in brown wooden bucket

Tijdens een citroensapkuur onthoudt men zich een aantal dagen van vast voedsel, maar men neemt wel voldoende energie, vitaminen en mineralen op via een mengsel van zuiver esdoornsiroop graad C en citroensap. Het lichaam, dat helemaal geen verteringsarbeid moet leveren, kan zich vervolgens concentreren op het uitscheiden van stofwisselingsgifstoffen en zich dus grondig reinigen. Na afloop voelt men zich op lichamelijk vlak fitter en vitaler en ervaart men op geestelijk vlak een gevoel van welbevinden en een positieve instelling. Spijsverteringsklachten verdwijnen en gewichtsafname door het aanspreken van de vetreserves.

Men drinkt dagelijks 6 tot 12 grote glazen van een mengsel bestaande uit 2 eetlepels vers geperst citroensap, 2 eetlepels esdoornsiroop graad C, een snuifje cayennepeper en zo’n kwart liter water. Voor een tiendaagse kuur komt dit neer op:

 • ongeveer 2 liter esdoornsiroop graad C (ahornsiroop)
 • Vijf kilo verse citroenen
 • Een busje cayennepeper
 • Daarnaast zorgt men ervoor dagelijks in totaal minstens 3 liter te drinken (extra mineraalwater, pepermuntthee, bloedreinigende thee en vooral een laxerende thee zijn aangewezen).

Na afloop van een kuur zal men geleidelijk overstappen naar een gezonde gevarieerde voeding (gestoomde of gekookte groenten, soep, rijstwafel, getoast volkorenbrood, gekookte granen, yoghurt, ver fruit en gevogelte zonder vel), via een drietal opbouwdagen. Het is wel degelijk van belang dat je de ahornsiroop graad C neemt, enkel deze is voldoende rijk aan mineralen om tijdens zo een kuur de juiste ondersteuning te bieden aan het zich reinigende lichaam. In het begin kan hoofdpijn optreden, een slechte smaak in de mond of zwaktegevoel. Dit wijst erop dat er gifstoffen vrijkomen die nog moeten uitgescheiden worden. Mensen met een chronische aandoening en/of leverproblemen, doen deze kuur best onder toezicht van een natuurarts. (bronvermelding:  Mannavita)

Detox tijd ! Wat zijn de andere mogelijkheden

green shake fruits with kiwi

We leven allemaal in een omgeving waarin vele elementen het functioneren van ons lichaam uit balans kunnen brengen zoals stress, chemische producten, vervuiling, roken,… Dit alles vormt een bron van afvalstoffen die onze biologische reinigingssystem, ook wel ‘uitscheidingsorganen’ genoemd, steeds meer verzadigen. Naast de citroensapkuur (die voor velen te drastisch is), heb je nog tal van andere manieren om te zuiveren. De één heeft liever iets in druppels, de andere een capsule om door te slikken en nog iemand anders wil gewoon iets in zijn drinken kunnen doen. Wel altijd zorgen dat je voldoende water of sappen drinkt gedurende de dag, dit bij elk van de volgende kuren die we vermelden! Wij sommen hier een aantal producten op die hiervoor in aanmerking komen al afhankelijk van hoe sterk je wil reinigen.

Dikwijls hebben we het al gehad over de druppels Drain 4 (de vroegere Total clean). Dit zijn druppels die je in een weinig water doet. Je begint met een kleine dosis en je kan deze dan geleidelijk opvoeren. Het bevat 12 verschillende plantenextracten die vooral ondersteunend gaan werken op de drainage van de lever. Maar er zijn uiteraard nog vele andere manieren om te detoxen.

Niet te vergeten het berkensap. Berkensap is rijk aan mineralen, waaronder calcium, kalium, magnesium, mangaan en ijzer, kortom ideaal om het lichaam te helpen ontgiften en cellulitis te verminderen.  Het verse berkensap is natuurlijk een topper. We gaan deze normaal gezien ergens in februari of maart kunnen aanbieden. Anders zijn er ook nog altijd de flessen van Be-life of Ladrôme. Be-life heeft puur berkensap dat rechtstreeks getapt wordt in Finland, zonder enig contact met de lucht en oxideert dus niet. Zo blijven de uitzonderlijke eigenschappen en versheid behouden. Ladrôme berkensap wordt getapt in de Franse Alpen. Hier voegen ze 1% citroensap toe als bewaarmiddel. Drink gedurende 3 weken een half glas ‘s ochtends bij het ontbijt.

Wie graag iets drinkt kan Draina+ nemen om in een ruime hoeveelheid water op te lossen. Deze formule is op basis van 9 plantenextracten, waaronder groene thee dat de afslanking bevordert. Draina+ helpt ook mee bij de lichaamseliminatie, waardoor ze bijdraagt tot een slank en energiek lichaam. Mariadistel, artisjok en groene thee is voor de leverdrainage. Echte guldenroede, berk, paardenbloem en ook groene thee werken op de nieren terwijl sporkehout en pruimen op de darmen werken. Als afslankend effect is er blaaswier en ook groene thee gebruikt. Steeds de fles goed schudden. Een maatbekertje oplossen in 1 L water en de oplossing gedurende de dag drinken en dit 3 weken lang.

Wat ook gemakkelijk is, zijn de Detox monodoses. Dit zijn kleine flesjes die je in één keer leegdrinkt ‘s morgens. Is een herstart en stimuleert het metabolisme om periodes van overdaad tegen te gaan. Ook na een behandeling of een zware fysieke inspanning. Je lichaam, innerlijke welzijn en vitaliteit worden weer in evenwicht gebracht. Berk en rozemarijn  werken in op de lever en de nieren. Het zijn antioxidanten en ontgifters. Olm ontgift de huid, tamme kastanje ondersteunt het lymfestelsel om de algemene dynamiek van het lichaam weer op gang te brengen en struikhei werkt ontzurend.

Van de capsules Drainage 8 oleocaps kan u eentje ‘s morgens en eentje ‘s avonds nemen.  De essentiële oliën van Gember, Kardamon, Citroen, Pepermunt, Kruidnagelboon en mandarijn helpen ons lichaam om zich te reinigen en er de opgeslagen gifstoffen te verwijderen. Je kan het dus zo zwaar maken als je wil…

(Bronvermelding: Symbio, Mannavita, Be-life, Pranarom)

Promo

drain + 250ml 11,75 € -10% = 10,57 €
detox express 7 dagen doses22,80 € -10% = 20,52 €
Oleocaps 8 – 30 caps14,85 € -10% = 13,36 €
Berkensap be-life 500ml16,60 € – 5% = 15,77 €
Berkensap koffer Ladrôme 3 x 500ml47,95 € -10% = 43,15 €
Drain 4 – 100ml23,00 € – 5 % = 21,85 €

Gezonde nachtrust en beter slapen

Slaap lekker nacht na nacht met Sleep Fit! De bestanddelen in de formule zijn zodanig dat ze een gunstige invloed hebben op de slaapfunctie en meehelpen om uitgerust en fit wakker te worden.Zo helpen valeriaan en melisse als slaapopwekker om gemakkelijker en beter in te slapen. Slaapmutsje en ook melisse bevorderen een goede en gezonde nachtrust. Het extract van slaapmutsje en hop samen helpen dan weer mee om de slaapkwaliteit te bevorderen. Vitamine B12 activeert bovendien de natuurlijke energie in je lichaam. Ook zit er melatonine in. Dit is een hormoon dat we van nature zelf aanmaken als het begint te schemeren. De lichaamseigen aanmaak van melatonine kan ‘s avonds aangevuld worden omdat we soms minder van dit hormoon aanmaken (teveel blauw licht, te weinig beweging, met ouder worden). Met SleepFit kies je voor een formule met natuurlijke extracten, zonder gewenning.

Promo

20 capsules :13,95 € – 15% = 11,85 €
60 capsules :32,45 € – 15% = 27,58 €

Nieuw: Echinacea Forte kauwtabletten

Geef je weerstand een duwtje in de rug. Al eeuwenlang staat Echinacea gekend om zijn ondersteunende functie op de immuniteit. Zo sta je natuurlijk sterk. Deze zijn sterk van dosering per tabletje. Gemakkelijk om tussendoor en om mee te nemen en met een heerlijke frambozensmaak.

Promo

60 tabletten18,95 € – 5 % = 18,00 €

Ontvang onze nieuwsbrief in je mailbox.

Winkelwagen
Scroll naar boven