the sun is setting over a grassy field

Juli/Augustus 2023

Beste klant, wij worden tegenwoordig verwend met heerlijk zomerweer. Het ideale moment om eens wat producten in de kijker te zetten die nu interessant kunnen zijn en dit met mooie promoties. 

Producten verkrijgbaar bij ons in de winkel of bestellen via webshop www.soletvita.beof via e-mail op info@soletvita.be of gewoon telefonisch (016/580952).

Ga dus zeker eens een kijkje nemen in onze webshop die we sinds kort hebben opgestart, waar reeds heel wat producten uit ons gamma (met uitleg) terug te vinden en te bestellen zijn. Vind je niet wat je zoekt neem gerust contact op met ons.

Astaxanthine

Geniet veilig van de zon en hou je huid jeugdig met Astaxanthine. Deze rozerode topalg is de koning van de carotenen en zorgt ervoor dat we in synergie met het antioxidans vitamine E, dat erbij zit, een zeer goede voorbereiding krijgen van de huid op de zon. Dat betekent niet dat je je niet meer moet beschermen met een zonnecrème, maar wel dat je minder kans maakt om huidirritaties en allergieën te ontwikkelen. Idealiter neem je dit zelfs een paar weken voor je echt op vakantie vertrekt of weet dat je veel uren in de zon gaat doorbrengen. Als je die tijd niet meer hebt, neem je in het begin (1 tot 2 weken) zeker de 2 capsules i.p.v. 1 per dag.( Bronvermelding:  Mannavital)

Promo

Astaxanthine 60 capsules 18,75€ – 10% = 16,88€

Hamameliswater

Hamameliswater is een versterkende verzorging voor de gemengde huid. Dankzij haar zuiverende en versterkende eigenschappen kalmeert en verzacht ze ook als lotion de vette en gevoelige huid. Een kompres doordrenkt met hamameliswater verzacht de rode en geïrriteerde huid. Ook na een zomerse dag, als je huid te verduren heeft gekregen van de zon, kan je het gebruiken als lotion op de gevoelige huid, dankzij zijn reinigende en samentrekkende eigenschappen. Bij echt zonnebrand, daarna eventueel nog nabehandelen met Aloë vera gel of St-Jansolie.

Met Hamameliswater kan je ook zelf micellair water maken op basis van olie.

Dit micellair water heeft een bijna magische werking: het reinigt, hydrateert en werkt prima als make-up remover. De reinigende kracht heeft het te danken aan het feit dat olie andere olie (zoals sebum) oplost.

Wat heb je nodig voor iets meer dan 100ml:

· 5g amandelolie → verzacht

· 5g ricinusolie (= casterolie) → lost onzuiverheden op in de poriën

· (eventueel) 1 druppel vitamine E → anti-oxidant  (zit al in onze hamameliswater)

· 90g hamameliswater

Hoe maak je het?

Meng de oliën (en eventueel de vitamine E) in een maatbeker. Roer goed en voeg het hydrolaat toe. Roer en verpak het in een sprayflesje. Schudden voor gebruik! Gebruik het micellair water binnen de 3 maanden op. (Bronvermelding: Mannavita en Greet Van Laer (workshop Sol et Vita))

Promo

200 ml8,60 € – 20% = 6,88 €

koffiebloesemhoning

Is een vloeibare amberkleurige honing met een zeer aangename, lekkere zachte smaak die aangemaakt wordt in bijenkasten aan koffieplantages, uit nectar van de witte koffiebloesem. Ook ideaal voor keukengebruik.

Promo

500 gram8,50 € – 10% = 7,65 €
1 kg16 € – 10% = 14,40 €

Waarmee kunnen we muggen verjagen ?

In de eerste plaats willen we natuurlijk niet gestoken worden. Denk daarbij aan de Izzy verdamper die we vorig jaar in de kijker gezet hebben, maar je kan natuurlijk ook kiezen voor een eenvoudige roller of spray, zeker om mee te nemen op vakantie (ook tegen tijger mug), voor op een terrasje of voor op het nachtkastje…

Als roller hebben we de Aromapic en als spray zijn er verschillende verkrijgbaar, allemaal met verschillende essentiële oliën die de insecten verjagen. Ze zijn allemaal 6 à 7 uur werkzaam.

Verder is er ook nog een zachte zeep waar je je helemaal mee kan wassen tegen de muggen en ook een bodylotion om een rustige zomeravond te hebben. Als je toch gestoken bent, is er ook een handige roller met een metalen kop (verkoelend) of een crème, ook met essentiële oliën, die verzachtend werken.

Als je hart te lijden heeft van de warmte.

Er zijn veel mensen met een verzwakte hartfunctie, die last hebben van gezwollen voeten, onvoldoende kunnen urineren of een onregelmatig hartritme. Zeker nu het zo warm is. In dat geval kan u de Crataegus complex eens proberen. Deze kan ondersteunend zijn voor het hartritme. Dit dankzij de meidoorn die de hartfunctie helpt ondersteunen, zo ook de doorbloeding van het hart helpt bevorderen en een kalmerende werking heeft op het hart en het zenuwstelsel. De stinkende ballote werkt ook kalmerend en zenuwversterkend. De passiebloem tenslotte, werkt rustgevend bij zenuwachtigheid en jachtigheid. Opgelet: vraag advies als je medicatie neemt! Bronvermelding:  Symbio

Promo

100 ml23 € – 20% = 18,40 €

Recept: Limonade uit eigen tuin.

person holding drinking glass

Benodigdheden: 150ml, 250gr lichtbruine rietsuiker, 20g planten of bloemen (citroenmelisse, munt, kamille, citroenverbena, …), 200ml citroensap (vers geperst = ongeveer 2 citroenen).

Werkwijze: Het water en de suiker in een kookpot aan de kook brengen en 2 minuten laten inkoken. Haal de pot van het vuur en doe er voorzichtig de in kleine stukjes geknipte kruiden of bloemen in. Laat de blaadjes 10 tot 15 minuten trekken in het suikerwater en zeef dan de blaadjes eruit. (gebruik een grote keukenzeef en duw met een vork zoveel mogelijk vocht eruit.

Het gezeefde vocht doe je in een kookpot met het citroensap en brengt het opnieuw voorzichtig aan de kook. Laat het al roerend zachtjes doorkoken, je zult voelen dat de stroop dikker wordt. Een minuutje of 5 volstaat meestal, anders krijg je gelei. Doe de stroop in brandschone glazen flessen of bokaaltjes. Doe nu 1, max. 2 eetlepels van deze stroop in een glas. Vul aan met bruiswater (of plat water naar wens) en voeg eventueel ijsblokjes en een schijfje citroen of sinaasappel toe. PROOST !

opgelet !

Vanaf 01 augustus 2023 stopt het teruggeven van leeggoed op al onze potten. Enkel de glazen flessen blijven met leeggoed.

Vergeet je niet te registreren op onze website als je de nieuwsbrief wenst te (blijven) ontvangen !

Ontvang onze nieuwsbrief in je mailbox.

Winkelwagen
Scroll naar boven