Pindakaas-honingkoekjes met Bouts-mix

Ingrediënten :

1/2 kopje romige pindakaas natuur – 1/3 kopje honing – 3 eetlepels kokosolie (gemeten op kamertemperatuur) – 2 theelepels vanille-extract – 2 1/4 kopje haver – 1/4 kopje Bouts-mix – hagelslag, optioneel

bereiding:

Meng de pindakaas, honing en kokosolie in een grote pas. smelt op middelhoog vuur tot het mengsel volledig gesmolten is. Blijf constant roeren om aanbranden te voorkomen.

Roer de vanille en havermout erdoor.

Dek de pan af, zet hem op een rooster en laat hem 15 tot 20 minuten in de koelkast staan, of tot dat het mengsel begint af te koelen.

Schep een flinke eetlepel op de voorbereide bakplaat. Uiteraard maak je de balletjes zo groot als je zelf wil. (garneer eventueel met de hagelslag)

zet het mengsel 30 minuten in de koelkast, of tot het stevig is.

Opmerkingen:

Afhankelijk van de stevigheid van de kokosolie op kamertemperatuur, kunt u deze koekjes best in de koelkast bewaren.

Als je ze op kamertemperatuur wilt bewaren, kun je overwegen om maar 1 eetlepel kokosolie te gebruiken en de overige 2 eetlepels te vervangen door meer pindakaas.

Deze koekjes zullen in de loop van de tijd verder opstijven, omdat de havermout het vocht opneemt.

Winkelwagen
Scroll naar boven