Beschrijving
Cacaoboter wordt gemaakt tijdens de verwerking van gebrande cacaobonen. De bonen worden gemalen tot een soort vettige brij, de cacaomassa. Deze wordt vervolgens door persing gescheiden in ruwe cacaoboter en cacaopoeder. Cacaoboter wordt veel gebruikt in chocolade. Het heeft een smeltpunt ergens tussen 35-37°C, wat chocolade een heerlijk mondgevoel geeft.
Cacaoboter kan op verschillende manieren worden gebruikt, zowel inwendig als uitwendig. Het heeft verschillende voordelen. Zo helpt het mee veroudering en rimpels bestrijden. Vermindert het littekens en striae, helpt het immuunsysteem mee ondersteunen, verzorgt het haar, helpt mee huidontstekingen verminderen en onze hartgezondheid verbeteren. Rauwe, biologische cacaoboter is aardig rijk aan antioxidanten. De cacaomassa-polyfenolen in cacaoboter zijn in staat om overmatige activiteit van de T-cellen in ons immuunsysteem te onderdrukken. Dit heeft grote invloed op ons immuunsysteem. Palmitinezuur is wel een ongezondere vetsoort op zich, maar ter vervanging voor andere geraffineerde oliën en ter afwisseling is pure cacaoboter een goed alternatief.
Ingrediënten: 100% cacaoboter
€ 9,05 Oorspronkelijke prijs was: € 9,05.€ 8,14Huidige prijs is: € 8,14.